TRESNO SUDRO

Byuuh..byuuh..lha ono lakon koq koyo ngene..??

:roll:

TRESNO SUDRO

Aboting wong nandang tresno
Tak belani nganti tekan pati
Tresnaku mung kanggo siro
Kusumo ayu sing merak ati

Awan bengi ra biso lali
tansah eling esem mu
Nganti kapan aku rangerti
biso nyanding sliramu

Abote dadi wong sudro
tresno tulus ora dipercoyo
Wong tuwo ngumbar sujono
tansah ngiro aku wong durjono..

Pancen dalan sing tak liwati..
ngalor ngidul mung dengkul..
paribasan turu kelesetan
uripku tansah cedhak pancoban..

Cah ayu..cah ayu tak enteni…
Lilane wong tuwamu maringke kowe..
Sing sabar…sing sabar yo tresnaku…
Ing tembe mburi bakal dadi duwekku

Duh..Gusti… sing tak Puji..
Paringono dalan..kanggo tresnaku..

BENGAWAN SORE – Manthous

Oleh : Manthous

Ning pinggiring bengawan
Tansah setyo ngenteni sliramu
Eling eling jamane semono
Wis ndungkap petung ketigo

Ning pinggiring bengawan
Saben saben mung tansah kelingan
Wus prasetyo ing janji kang suci
Ing lahir terusing ati

Sanadyan koyo ngopo manungso
Mung biso ngreko lan njongko
Gusti kang paring idi lan pesti
Kito sak dermo nglampahi

Ning pinggiring bengawan
Wayah sore tan soyo kelingan..
Gawang gawang esemu cah ayu..
Gawe sedihing atiku..

BALEN – Manthous

Oleh : Manthous

Jan jane dik aku wis rindu
Wis rong tahun lawase ora ketemu
Eling eling dik jamane semono
Runtang runtung anane ra ono liyo..

Jan jane mas.. aku wis lali..
Gelang alit bebasan kang mungguh ing driji..
Nora gampang nambani cuwaning ati
Ra semoyo mas aku ra janji..

Horotoyoh.. nganggo teklek kecemplung kalen
Timbang golek dik sing apik luwung balen..
Sabar mas.. mbok sabar ora kesusu..
Yen kesusu tundone wis mesti kleru..

Estu dik wis dadi antebing kalbu..
Tak belani jiwa raga tulusing ati
Sabar bola bal iwis tak aturi
Yen kuciwa njur getun tibane mburi..

NGIMPI – Manthous

Cipt : H.Moejoko
Voc : Manthouse

Sripat sripit lembehane mrak kasimping
Gandhes luwes wiragane anglamlami..
Sedhet singset besus angadi busono
Dasar ayu maksih kenyo tan kuciwo..

Dak caketi.. aduh mesem sepet madu..
Nora sronto tak gandeng malah gumuyu..
Katon bungah kenyo kang pindo hapsari..
Kuciwane kabeh mau.. among ngimpii….

Nelongso

NALONGSO
Cip : Ki Narto Sabdo

Banget ora ngira nalangsa atiku
Sarawunge kang adoh papane..
Pancen di pisahke
Dening panggawene..
Kang tansah sarju
Mungtansah adu adu..

Memanismu..
Kang nyata dadi atiku..
Jo kuwatir nora kendat
Nggonku tansah mikir…

Aja hanalongso
Uriping manungso…
Pasrah pasti
Mring kersaning Ywang Widhi….

Rondho Kampung – Sangga Buana

Rondho Kampung
Cipt : Ki Narto Sabdo

Nglaras Mat Matan Ayun Ayun Tanjung Gunung – Mijil Kethoprakan

NGUJIWAT ~ Sangga Buana

Potretmu-Manthous

SIMPANG LIMA-Manthous

« Older entries

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.